ФСБшний ОАСК напередодні закінчення конкурсу на посаду голови САП скасувала порядок його проведення



Окружний адміністративний суд ухвалив рішення про скасування порядку роботи конкурсної комісії з відбору нового керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури. Воно поки що не набрало законної сили.

Об этом сообщает База компромата


Про це повідомляється на сайті ОАСК.


"Вказане рішення мотивоване тим, що у зв’язку зі змінами в законодавстві, починаючи з 16.07.2015 відповідач у справі — Конкурсна комісія з проведення відкритого конкурсу на зайняття адміністративних посад у Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі, була позбавлена повноважень на прийняття оскаржуваного Порядку. При цьому, законодавчо не було визначено органу, якому б такі повноваження передавались... У зв’язку з наведеним суд дійшов висновку про відсутність відповідного повноваження у Конкурсної комісії та протиправність прийняття нею Порядку роботи конкурсної комісії та проведення конкурсу на зайняття адміністративних посад у Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі", — йдеться повідомленні суду.


Нагадаємо, що фінальні співбесіди кандидатів на посаду керівника САП мають відбутися 21 грудня. На відбір збирались прийти численні іноземні дипломати.


Оновлений меморандум економічної та фінансової політики України з Міжнародним валютним фондом передбачає обрання нового керівника САП до грудня 2021 року. Його призначення чекають й інші міжнародні партнери України.


Посада керівника САП вакантна з серпня 2020 року, коли звільнився прокурор Назар Холодницький. Зараз обов’язки антикорупційного прокурора виконує Максим Грищук.


Претендентами на посаду голови САП є детектив НАБУ Олександр Клименко та прокурор Офісу генпрокурора Андрій Синюк.


«Аргумент»

Источник: Конфликты РУ